Krakonošův bramborákový nákyp
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 5 vajec
- 200 ml mléka
- 150 g žampionů
- 150 g slaniny
- 150 g eidamu
- 100 g cibule
- 300 g kysaného zelí
- 1 prášek do pečiva
- olej
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
Postup Krakonošův bramborákový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme syrové brambory a přidáme mléko, vejce, žampiony, zeli, cibuli, prášek do pečiva, vyškvařenou slaninu, osolíme, opepříme, podle chuti dáme majoránku a česnek.
Promícháme a dáme na vymazaný pekáček.
Nákyp dáme do trouby péct.
Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.