Hanácké hovězí závitky II.

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 plátky zadního hovězího masa
3 stroužky česneku rozetřené se solí
6 plátků šunky nebo šunkového salámu
3 vejce
2 lžíce čerstvého hrášku nebo mraženého hrášku
rostlinný olej
1 cibule
sůl
mletý pepř
provázek, nit nebo párátka, či jehly určené ke spínání zamotaných mas;, "listové saláty nakládané houby a pod. na ozdobu
Rýže:
0,25 l rýže
1/2 l horké vody
1/8 hrnek mraženého hrášku
1 lžíce oleje
2 lžíce mleté kurkumy (koa)
podravka (sůl)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí závitky (náplň, rozetřený česnek, kterým pomažeme naklepané řezy zadního hovězího masa, poklademe na něj plátky šunky, míchané vejce s hráškem) a zavineme, svážeme motouzem, nití, nebo spíchneme jehlami k tomu určenými, či párátky.

  2. Do kastrolu (nebo papiňáku) vlijeme dvě lžíce oleje, na rozpáleném opečeme nadrobno posekanou cibuli dorůžova až hněda, na cibulku vložíme závitky a opečeme pečlivě za stálého otáčení ze všech stran. pak zalijeme vřelou vodou, dochutíme solí a pepřem a dusíme doměkka.

  3. Do hrnce na rýži dáme lžíci oleje, osmažíme na něm rýži a hrášek, chvíli na sucho, nasypeme kurkumu a necháme opékat, až začne vonět. Pak zalijeme dvojnásobným množstvím vřelé vody a trochu osolíme.

  4. Dusíme pod pokličkou za občasného protřepávání asi 15 minut a pak pod pokličkou necháme dojít mimo plamen.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!