Vepřové kotlety na smetaně s okurkami a fazolkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 vepřových kotlet
2 stonky řapíkatého celeru
1 větší cibule
150 g suchého salámu (Staroslovanský nebo turistický)
1-2 PL dijonské hořčice
sůl
čerstvý pepř
150 g sladkokyselých okurek
120 g zelených fazolek
1 smetana na vaření
hladká mouka
vývar z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kotlety. Maso omyjeme, osušíme, kosti odřežeme a necháme si je na chvíli povařit, abychom měli vývar na zalití masa a k přípravě omáčky.

  2. Poté maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou nebo jinou hořčicí.

  3. Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku, necháme ji orestovat pěkně dozlatova, přisypeme na kostičky pokrájený suchý salám a řapíkatý celer. Vše orestujeme a pak vložíme připravené vepřové kotetky, potřené ostřejší hořčicí, které zprudka opečeme na cibulovém základu z obou stran, aby se nám masíčko pěkně zatáhlo.

  4. Podlijeme vývarem z kostí a dusíme do poloměkka.

  5. Přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku, můžeme (nemusíme) přidat i omyté zelené fazolky a zalijeme pro lepší a pikantnější chuť i částí nálevu z okurek. Zvolna vše dusíme ještě cca 5-8 minut a občas zamícháme.

  6. Nakonec omáčku zahustíme záklechtkou z mouky a smetany (nebo vody), podle každého.

  7. Podáváme s bylinkovým knedlíkem, s novým bramborem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!