Ananasový koláč zase jinak

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
80 g moučkového cukru
150 g tuku (použila jsem Heru)
1 vejce
špetka soli
1/2 kypřícího prášku do pečiva
Náplň:
200 g Lučiny
250 g měkkého tvarohu
500 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 vejce
2 lžíce rumu
1 velká konzerva ananasového kompotu (kousky)

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky přimícháme kypřící prášek, špetku soli a cukr, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme kousky tuku a vypracujeme hladké těsto.

  2. Těsto vyválíme a opatrně s ním vyložíme středně velký plech. Okraje musíme nechat hodně vysoké - asi 3 cm, protože náplň je hodně řídká.

  3. Lučinu utřeme s tvarohem, pak přimícháme vejce, postupně přidáváme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce mléka, pak zbylé mléko, rum a oba cukry.

  4. Náplň nalijeme na připravené těsto a poklademe ananasovými kousky. Kompot před přidáním necháme dobře okapat od šťávy.

  5. Koláč pečeme pozvolna asi 30-40 minut ve středně rozehřáté troubě. Hotový koláč před nakrojením musíme nechat pořádně vychladnout, nejlépe v chladničce, dobře vychlazený je i chutnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!