Plněná veka III.

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 celá veka
2 pomazánkové máslo
2 cibule
2 stroužky česneku (lze také místo česneku použít
bylinko – česnekové koření)
4 uvařená vajíčka
(místo vajíček lze použít: klobása,uzené, krabí tyčky aj.)
20 dkg šunkového salámu
(nebo uzené, klobása aj.)
1 želatina plátková nebo v prášku
(plátková stačí 2 plátky,sypká ½ sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Veku rozřízneme v půlce, vydlabem (vydlabané vložíme do misky)

  2. Přidáme pomazánkové máslo, rozkrájenou cibuli, vejce, salám, rozetřený česnek, nebo bylinkovo – česnekové koření, vše promíchat a přidat želatinu dle návodu.

  3. Plníme do veky a dáme ztuhnout do ledničky na 2 hodiny


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!