Pomazánka z uzeného amura

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 filety uzený Amur
200 g Bánovecké smetanové pomazánky bez příchuti
1 uvařené vejce
petrželová nať
50 g másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety z uzeného amura zbavíme kůže a kostí. Vyuzené rybí maso rukou natrháme a v misce za pomoci vidličky lehce rozmačkáme, ale ne úplně, neboť chceme, aby rybí maso a jeho uzená chuť bylo dominantní.

  2. Přidáme smetanovou pomazánku, dále na jemno nakrájenou petrželovou nať a osolíme, opepříme. Dobře vše lehce promícháme. Na závěr do pomazánky nastrouháme uvařené vejce a vlijeme rozpuštěné máslo.

  3. Lehce promícháme, aby se máslo a vejce spojilo se základem pomazánky a poté již jen necháme vychladit a podáváme s čerstvým pečivem – nejlepší je rozpečená bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!