Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

3 ks tuňáka steaku
sůl
pepř
olivový olej
1 citron
šťáva
2 lžíce majonézy nebo řeckého jogurtu
2 lžíce kvalitní hořčice (nejlépe s hořčičným semínkem)
2-3 stroužky utřeného česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka pokapeme olivovým olejem z obou stran a rozetřeme, poté osolíme a opeříme. Necháme 30 minut odležet v chladu.

  2. Na olivovém oleji opékáme tuňáka z každé strany asi 2-4 minuty, podle toho, jak ho chceme mít upraveného, nejlepší je kolem 3 minut (vevnitř zůstane ještě trošku růžový).

  3. Omáčku připravíme smícháním citronové šťávy, majonézy, hořčice, česneku a koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!