Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 3 ks tuňáka steaku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 citron
- šťáva
- 2 lžíce majonézy nebo řeckého jogurtu
- 2 lžíce kvalitní hořčice (nejlépe s hořčičným semínkem)
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- sůl
- pepř
Postup Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka pokapeme olivovým olejem z obou stran a rozetřeme, poté osolíme a opeříme. Necháme 30 minut odležet v chladu.
Na olivovém oleji opékáme tuňáka z každé strany asi 2-4 minuty, podle toho, jak ho chceme mít upraveného, nejlepší je kolem 3 minut (vevnitř zůstane ještě trošku růžový).
Omáčku připravíme smícháním citronové šťávy, majonézy, hořčice, česneku a koření.