Irish Rump Steak
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g Irish Rump Steak (Irské hovězí - kýta bez kosti)
- mletý pepř čtyř barev
- sůl
- Dijon hořčice
- 2 plátky másla
- Mozzarella light - nakrájená na plátky
- listový salát
Postup Irish Rump Steak
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany pomažeme jemnou vrstvou hořčice. Na teflonové pánvi rozpálíme máslo, maso na něj položíme nejprve namazanou stranou dolů.
Z obou stran (podle tloušťky plátků, cca 1,5 cm) opečeme cca 35-40 vteřin a odložíme na talíř, přikryjeme a necháme maso dojít k žádoucí barvě - chceme-li maso spíše krvavé, podáváme okamžitě, pro střední propečení vyčkáme pár minut. Podávala jsem s jednoduchým listovým salátem a plátky Mozzarelly.