Norské vejce
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 300 g vlašského salátu:
- brambory
- sterilované okurky
- cibule
- mrkev
- celer
- sterilovaný hrášek
- gothaj salám
- sůl
- pepř
- worcester
- majonéza
- (lák z okurek)
- sterilovaná kapie dle chuti
- 3 vařená vejce
- salátová okurka
- zelená paprika
- jarní cibulku
- dip:
- 1 jogurt
- kopr
- 100 g uzeného lososa
- nasekaný kopr
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup Norské vejce
Postup přípravy receptu
-
Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit.
Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.