Třešňový koláč podle šéfkuchaře
Recepty, MoučníkySuroviny
- 8 lžic oleje
- 12 lžic moučkového cukru
- 2 vejce
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 ml mléka
- hrubá mouka na vysypání plechu
- tuk na vymaštění plechu
- Drobenka:
- 150 g polohrubé mouky
- 70 g moučkového cukru
- 50 g másla
- Puding:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 3/4 l mléka
- cukr podle chuti
- třešně nebo jiné ovoce...
Postup Třešňový koláč podle šéfkuchaře
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto zpracujeme vařečkou a rozetřeme na plech, který jsem si vymazal tukem a vysypal. Těsto bude nízké takové má být.
Hustě poklademe vypeckovanými třešněmi. Uvaříme pudink a vylijeme na třešně po celém plechu. A zasypeme drobenkou. Pečeme na 200°C zhruba 30 minut podle trouby každá peče jinak.