Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 větší cuketa(nebo 2 menší)
100-150 ml smetany 31%
2 cibule
1 vejce
citronová šťáva z 1/2 citronu
1 hrstička umíchaného koření:
bazalka
estragon
saturejka
majoránka
rozmarýn
yzop
tymián
pepř
kopr
pažitka
libeček (-každého tak půl lžičky)
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme maso, všechno koření, osolíme a opékáme, až je maso měkké, necháme ho zchladit.

  2. Připravíme si cuketu, podélně rozpůlíme, vydlabeme (vydlabanou masu jsem použila do polévky), ale může se použít i do masa, nebo jen tak volně do pekáčku. Do zchladlého masa dáme vejce, šťávu z citronu, osolíme vnitřek vydlabaných cuket a naplníme masovou směsí.

  3. Do zapékací mísy dáme roztavit kousíček másla, kterým vytřeme mísu, na cukety položíme slabé plátečky másla a dáme péct do vyhřáté trouby.

  4. Ke konci pečení, kdy je maso dohněda, nalijeme přes cukety smetanu a necháme chvíli dopéct, cuketa je smetanou zjemnělá, šťavnatá a má i šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!