Kuřecí křidla v pepřové marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích křídel
- čerstvě umletý pepř černý
- pepř bílý
- pepř zelený
- pepř růžový
- červená mletá uzená paprika
- slunečnicový olej
- sušená hořčice
- máslo
- máslová jíška
- sůl
Postup Kuřecí křidla v pepřové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále naporcujeme v kloubu ještě na polovic.
V míse s 1 dl slunečnicového oleje si rozmícháme 1 lžičku čerstvě mletého nebo utlučeného pepře všech druhů, 1 lžičku sušené hořčice, ½ lžičky čerstvě mleté mořské soli a ½ lžičky uzené mleté červené papriky.
Naporcovaná kuřecí křídla vložíme do mísy a ručně promícháme dokonale s marinádou.
Uložíme do chladna a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
Na pečení použijeme vetší pekáč s poklopem a ideálně s mřížkou bránící přichytávání ke dnu pekáče. Na dno pekáče vložíme odřezané kostnaté špičky kuřecích křídel, podlijeme vodou a vložíme mřížku. Na mřížku trpělivě vyskládáme naporcovaná křídla.
Pečeme zakryté úplně doměkka a skoro zlatova. Na posledních 15 minut pečeme odkryté pro vytvoření křupavého povrchu.
Výpek scedíme a velmi lehce zahustíme kouskem máslové jíšky a necháme šťávu 10 minut prohřát. Podáváme s rýží.