Matcha Tea roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- INGREDIENCE TĚSTO:
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 6 lžic cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 4 g Matcha Tea
- 2 lžíce másla
- 60 g hladké mouky
- INGREDIENCE NÁPLŇ:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce tvarohu
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 g Matcha Tea
- 1 vanilkový pudink
- mléko (do pudinku)
Postup Matcha Tea roláda
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 230 °C.
Nejprve si uděláme pudink podle návodu na obalu, bez cukru. Necháme vychladnout.
Bílky a žloutky si rozdělíme do dvou misek.
Do bílků přidáme 3 lžíce cukru a vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme zbylé 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a vyšleháme do krémové konzistence.
Poté postupně zašleháme máslo, nakonec mouku a Matcha Tea.
Žloutky jemně vmícháme do bílkové směsi a rozprostřeme na pečící papír.
Pečeme cca 10 minut.
Vyndáme z trouby, společně s papírem smotáme do tvaru rolády a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme směs. Do zchladlého pudinku přidáme máslo, moučkový cukr, tvaroh a Matcha Tea. Vše společně vyšleháme do hladka.
Naplníme roládu, stočíme a dáme nejlépe přes noc do lednice ztuhnout.