Kokosové trubičky dle kuchařky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na těsto:
200 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
175 g másla
1 vejce
150 g mletého kokosu
1 vanilkový cukr
Krém:
1 karamelové Salko
250 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.

  2. Na vál dáme mouku a vyválíme na sílu 2 mm, nakrájíme na obdelníčky (podle velikosti kovových trubiček, které máme) a natáčíme je na trubičky.

  3. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlé sundáme z trubiček.

  4. Mezitím připravíme krém.

  5. Salko s máslem vyšleháme na krém. Krém dáme do zdobícího sáčku a trubičky z obou stran naplníme krémem. Pak ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s kouskem ztuženého tuku, z obou stran namáčíme do čokolády můžeme je libovolně ozdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!