Grilovaná cuketa s balzamikem
Recepty, GrilováníSuroviny
- mladá cuketa
- sůl
- na marinádu:
- 150 ml pomerančového džusu
- 1 lžíce na jemno nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- na dochucení:
- čtyřbarevný pepř z mlýnku Kotányi
- na dekoraci:
- balzamikový krém
Postup Grilovaná cuketa s balzamikem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu důkladně vydrhneme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na stejně silná kolečka cca 1 cm široká. Rozložíme je na pracovní plochu, posypeme solí a naskládáme na vypocení do cedníku.
Po 30 minutách je v utěrce důkladně osušíme, vložíme do úzké nádobky, nebo kastrůlku, zalijeme ušlehanou marinádou a necháme alespoň 5 hodin natáhnout chutě.
Já nechávám marinovat v lednici přes noc. Poté cuketu naskládáme na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme z každé strany 3 minuty. Na talíři zlehka opepříme a zastříkneme balzamikovým krémem.