Grilovaná cuketa s balzamikem

Recepty, Grilování

Suroviny

mladá cuketa
sůl
na marinádu:
150 ml pomerančového džusu
1 lžíce na jemno nastrouhaného zázvoru
1 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa
na dochucení:
čtyřbarevný pepř z mlýnku Kotányi
na dekoraci:
balzamikový krém

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu důkladně vydrhneme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na stejně silná kolečka cca 1 cm široká. Rozložíme je na pracovní plochu, posypeme solí a naskládáme na vypocení do cedníku.

  2. Po 30 minutách je v utěrce důkladně osušíme, vložíme do úzké nádobky, nebo kastrůlku, zalijeme ušlehanou marinádou a necháme alespoň 5 hodin natáhnout chutě.

  3. Já nechávám marinovat v lednici přes noc. Poté cuketu naskládáme na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme z každé strany 3 minuty. Na talíři zlehka opepříme a zastříkneme balzamikovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!