Grilovaná kotleta s krémovou omáčkou

Recepty, Grilování

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety (2,5-3 cm vysoké)
sůl
mletý pepř
worcester
2 lžíce oleje
Omáčka:
2 žloutky
50 g másla
2 lžíce vývaru z masa
1/4 lžičky hladké mouky
15 g strouhaného sýra - 40%
pár kapek worcesterové omáčky
pár kapek citronové šťávy
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme worcesterem a olejem. Dáme chvíli odležet. Po odležení dáme po obou stranách 5-8 minut grilovat.

  2. Do velkého hrnku dáme vařit vodu. Když začne voda vařit, dáme do ní plechovou mísu. Do mísy dáme žloutky, máslo, které jsme promnuli s moukou, a ručním mixérem šleháme nad párou. Po chvíli přidáme vývar a šleháme až do úplného zhoustnutí.

  3. Do omáčky přidáme citronovou šťávu, worcester, nakonec vmícháme strouhaný sýr. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s bramborami a na talíři maso přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!