Grilovaná kotleta s krémovou omáčkou
Recepty, GrilováníSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety (2,5-3 cm vysoké)
- sůl
- mletý pepř
- worcester
- 2 lžíce oleje
- Omáčka:
- 2 žloutky
- 50 g másla
- 2 lžíce vývaru z masa
- 1/4 lžičky hladké mouky
- 15 g strouhaného sýra - 40%
- pár kapek worcesterové omáčky
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
- mletý pepř
Postup Grilovaná kotleta s krémovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kotletu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme worcesterem a olejem. Dáme chvíli odležet. Po odležení dáme po obou stranách 5-8 minut grilovat.
Do velkého hrnku dáme vařit vodu. Když začne voda vařit, dáme do ní plechovou mísu. Do mísy dáme žloutky, máslo, které jsme promnuli s moukou, a ručním mixérem šleháme nad párou. Po chvíli přidáme vývar a šleháme až do úplného zhoustnutí.
Do omáčky přidáme citronovou šťávu, worcester, nakonec vmícháme strouhaný sýr. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s bramborami a na talíři maso přelijeme omáčkou.