Opékaná nebo grilovaná zelenina

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 papriky (měla jsem“slovenské“)
½ malé okurky
½ cukety
několik bílých částí jarní cibulky (nebo malá červená cibule)
4 koktejlová rajčátka
sůl
pepř
sušený česnek
tymián (nebo jiná oblíbená bylinka)
2 lžičky oleje

Postup přípravy receptu

  1. Papriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.

  2. Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a cuketu krájíme na kolečka, jarní cibulku na díly o délce několika centimetrů (4-5 cm), rajčátka ponecháme vcelku. Papriky (mohou být i silnostěnné) sloupneme, zbavíme jádřince a pokrájíme na kousky. Místo jarní cibulky příště použiji červenou cibuli rozkrájenou na osminky.

  3. Vše v misce pokapeme olejem, osolíme, okořeníme podle chuti a opékáme na pánvi (případně na griovací pánvi nebo na grilu). Hlídáme, aby nám zelenina moc nezměkla, ale zůstala mírně křupavá. Podávala jsem jako druhou přílohu k pečenému kuřecímu masu s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!