Opékaná nebo grilovaná zelenina
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 papriky (měla jsem“slovenské“)
- ½ malé okurky
- ½ cukety
- několik bílých částí jarní cibulky (nebo malá červená cibule)
- 4 koktejlová rajčátka
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- tymián (nebo jiná oblíbená bylinka)
- 2 lžičky oleje
Postup Opékaná nebo grilovaná zelenina
Postup přípravy receptu
-
Papriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.
Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a cuketu krájíme na kolečka, jarní cibulku na díly o délce několika centimetrů (4-5 cm), rajčátka ponecháme vcelku. Papriky (mohou být i silnostěnné) sloupneme, zbavíme jádřince a pokrájíme na kousky. Místo jarní cibulky příště použiji červenou cibuli rozkrájenou na osminky.
Vše v misce pokapeme olejem, osolíme, okořeníme podle chuti a opékáme na pánvi (případně na griovací pánvi nebo na grilu). Hlídáme, aby nám zelenina moc nezměkla, ale zůstala mírně křupavá. Podávala jsem jako druhou přílohu k pečenému kuřecímu masu s bramborami.