Grilovaná cibule ve slanině

Recepty, Grilování

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
větší cibule
slanina anglická, moravská, Váhalova, česnekový bok...
koření dle chuti: paprika, pepř, drcený kmín, sušený česnek...
hořčice dle chuti: dijonská, plnotučná, hrubozrnná...
sůl, pokud nepoužijeme kořenící směs se solí

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané cibule pokrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky, které osolíme a dochutíme dle vlastní chuti tím, co komu chutná. Libovolné koření či kořenící směsi, hořčice či jiné pasty nebo pesta.

  2. Každý plátek takto připravené cibule obalíme do jednoho či dvou plátků slaniny a po stranách zpevníme půlkou párátka s hrotem, které po ogrilování samozřejmě vyndáme.

  3. Podáváme s jinou grilovanou zeleninou, chlebem nebo pečivem, různými dipy nebo zálivkami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!