Vánoční bezinkové víno II.
Recepty, NápojeSuroviny
- 2 l opraných bezinek
- 4 l vody
- 5 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 3 ks celé skořice
- 3 hřebíčky
- 2 kg cukru
- 5 dkg droždí
Postup Vánoční bezinkové víno II.
Postup přípravy receptu
-
Bezinky dáme na 15 min. vařit do vody. Jakmile začne voda vařit, přidáme koření a vaříme dalších 15 minut, jen skořici přidávám až k vaření s cukrem.
Scedíme, přisypeme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 minut. Do vlažného rozdrobíme droždí a necháme 24 hodin stát.
Druhý den opatrně zamícháme (pění) a necháme dalších 24 hodin kvasit
. Třetí den scedíme do 5-litrové lahve, převážeme plátýnkem a necháme v teple stát do Vánoc. Před svátky stočit do lahví.
Já bezinky při szezení ještě lehce pasíruji do roztoku(fajn práce) a víno je pak krásně tmavé i hustší. Máme to tak raději, ale záleží na každém, jak si recept ochutí a vylepší. Samozřejmě se ale musí dodržet technologický postup výroby;-) Víno je dost sladké, takže příp. můžete ubrat cukr nebo přilít převařenou vodu.