Bramborový koláč s vinnou klobásou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

750 g brambor uvařených ve slupce
1 vejce
200 g hrubé mouky
1 lžička soli
1 kg vinné klobásy
300 g kysaného zelí
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto.

  2. Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou rozválíme na silnější placku. Placky vložíme do kulatých forem nebo je rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Na placky rovnoměrně rozdělíme vymačkané zelí a navrch položíme stočenou klobásu. Pečeme při 180°C dozlatova. Hotové koláče po vyndání z trouby posypeme nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!