Bramborový koláč s vinnou klobásou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 750 g brambor uvařených ve slupce
- 1 vejce
- 200 g hrubé mouky
- 1 lžička soli
- 1 kg vinné klobásy
- 300 g kysaného zelí
- pažitka
Postup Bramborový koláč s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou rozválíme na silnější placku. Placky vložíme do kulatých forem nebo je rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Na placky rovnoměrně rozdělíme vymačkané zelí a navrch položíme stočenou klobásu. Pečeme při 180°C dozlatova. Hotové koláče po vyndání z trouby posypeme nasekanou pažitkou.