Bruschetta s restovanou šalotkou a sušenými rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4-5 podlouhlých šalotek
- 4-5 sušených rajčat v oleji
- 1 stroužek česneku
- tenký plátek másla
- olej z rajčat
- 2 lžíce balsamikového octu
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- cca 50 ml červeného suchého vína
- sůl
- pepř
- bageta
Postup Bruschetta s restovanou šalotkou a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Bagety nakrájíme na cca 2 cm plátky. Pokapeme je olejem z rajčat a opečeme. Do pánve po bagetách přidáme máslo a lžíci oleje z rajčat. Šalotky oloupeme a překrájíme na poloviny.
Dáme je do pánve s rozehřátým máslem a oloupaným celým stroužkem česneku. Restujeme je z obou stran asi 4-5 minut do poloměkka.
Přidáme ocet, chilli omáčku, sůl, nakrájená rajčata a necháme omáčku zhoustnout. Zalijeme vínem a opět zredukujeme. Pánev často prohazujeme, aby se vše obalilo.
Nakonec dochutíme pepřem, případně solí a podáváme na připravených opečených bagetách. Můžeme posypat hoblinkami parmazánu, ale není to nutné.