Bruschetta se žlutými rajčaty a trhaným kachním masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 bageta
4-5 velkých žlutých rajčat (můžou být i červená)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíci olivového oleje
sůl
pepř
lístky bazalky
olej na smažení bagety
1 upečené kachní prso (může být i jiná část z kachny)

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu nakrájíme na plátky, rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme na drobno, bazalku na malé nudličky, česnek prolisujeme a kachní maso natrháme.

  2. Rajčata, cibuli, bazalku a česnek dobře promícháme, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

  3. Na trošce oleje opečeme plátky bagety z obou stran a přendáme odsát tuk na papírový ubrousek.

  4. Na každý plátek bagety dáme lžíci rajčatové směsi, natrhané kachní maso a dozdobíme kousky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!