Buchta a la kráva Milka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g másla
5 polévkových lžic oleje
150 g cukru
1 vanilkový cukr
6 vajíček
300 g hladké mouky
100 g bramborového škrobu
1 prášek do pečiva
Krem:
1 sklenice (ca 600g) borůvek
1 bílá čokoláda Milka(100g)
1 zakysaná smetana
Poleva:
2 bílé Milka čokolády
150 g moučkového cukru
3-4 polévkové lžíce šťávy z borůvek

Postup přípravy receptu

  1. Boruvky precedime a nechame okapat.

  2. Ve vodni lazni nechame rozpustit 1 cokoladu, kdyz je rozpustena, pridame lzici zakysane smetany a michame. Pridame zbytek smetany a okapane boruvky, vse rozmixujeme mixerem.

  3. Maslo, olej a cukr vyslehame. Postupne prislehavame i vajicka, kazde vajicko slehame alespon 1min.

  4. Ostatni suche suroviny promichame a prislehame k vajecnemu zakladu.

  5. Do vysokeho plechu s pec. papirem nalejeme nejprve testo, na nej nalejeme boruvkovou smetanu, lzici projedeme po teste, aby se smetana s testem trochu pomichala.

  6. Dame pect do vyhrate trouby na 150°C cca 30min.

  7. Kdyz je buchta vychladla, pripravime polevu. Nechame rozpustit 1 cokoladu, nez se rozpusti, tak smichame stavu z boruvek s cukrem. Stavu pak pridavame po troskach do rozehrate cokolady a michame.

  8. Nalejeme na buchtu a rozneseme po celem povrchu. Nechame zastydnout.

  9. Pak si rozehrejeme posledni cokoladu a tou delame kravske fleky dle vlastni fantazie.

  10. Nechame ztuhnout a nakrajime.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!