Chorvatský džuveč

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa – libového
15 dkg tuku (používám sádlo)
30 dg cibule
3 stroužky česneku
40 dkg brambor
pepř
25 dkg rýže
3/4 kg rajčat
3/4 kg čerstvé papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
celerová nať
feferonky
masový vývar z kostí
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme.

  2. Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém omastku opečeme cibuli do sklovata.

  3. Potom přidáme brambory, nakrájené na plátky, česnek, nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme do doby, dokud nejsou brambory napůl uvařené.

  4. Pak přidáme zpět maso, rýži, celerovou nať, nařezanou papriku, feferony (dle chuti), ještě málo osolíme a dáme zapéct do trouby (asi půl hodiny). Dle potřeby dolijeme vývarem s rajčatovým protlakem. Petržel přidávám téměř na konec, spíš na ozdobu, ale samozřejmě ji lze vmíchat při zapékání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!