Chorvatský džuveč
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa – libového
- 15 dkg tuku (používám sádlo)
- 30 dg cibule
- 3 stroužky česneku
- 40 dkg brambor
- pepř
- 25 dkg rýže
- 3/4 kg rajčat
- 3/4 kg čerstvé papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- celerová nať
- feferonky
- masový vývar z kostí
- petržel
Postup Chorvatský džuveč
Postup přípravy receptu
-
Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme.
Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém omastku opečeme cibuli do sklovata.
Potom přidáme brambory, nakrájené na plátky, česnek, nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme do doby, dokud nejsou brambory napůl uvařené.
Pak přidáme zpět maso, rýži, celerovou nať, nařezanou papriku, feferony (dle chuti), ještě málo osolíme a dáme zapéct do trouby (asi půl hodiny). Dle potřeby dolijeme vývarem s rajčatovým protlakem. Petržel přidávám téměř na konec, spíš na ozdobu, ale samozřejmě ji lze vmíchat při zapékání.