Cikánské kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
0,5 dcl oleje
1 velká cibule
sůl
pepř
sladká i pálivá paprika
20 dkg brambor
10 dkg hub
3-4 zelené papriky (aby byl pokrm barevnější)
10 dkg anglické slaniny
klobása
vývar z 1/3 kostky slepičího vývaru
petržel
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozpůlíme a opečeme na zpěněné 1/2 cibule, vyjmeme ho, osolíme, opepříme a posypeme paprikou.

  2. Do pekáče nasypeme druhou polovinu pokrájené cibule, nakrájené brambory, houby, papriky a polovinu anglické slaniny. Osolíme a ochutíme petrželkou a bazalkou.

  3. Na tuto směs položíme půlky kuřete, obložíme kolečky klobásy a zasypeme zbytkem slaniny.

  4. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Pečené kuře podáváme se zapečenou směsí, zeleninovým salátem, brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!