Cikánské kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 0,5 dcl oleje
- 1 velká cibule
- sůl
- pepř
- sladká i pálivá paprika
- 20 dkg brambor
- 10 dkg hub
- 3-4 zelené papriky (aby byl pokrm barevnější)
- 10 dkg anglické slaniny
- klobása
- vývar z 1/3 kostky slepičího vývaru
- petržel
- bazalka
Postup Cikánské kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozpůlíme a opečeme na zpěněné 1/2 cibule, vyjmeme ho, osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
Do pekáče nasypeme druhou polovinu pokrájené cibule, nakrájené brambory, houby, papriky a polovinu anglické slaniny. Osolíme a ochutíme petrželkou a bazalkou.
Na tuto směs položíme půlky kuřete, obložíme kolečky klobásy a zasypeme zbytkem slaniny.
Podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Pečené kuře podáváme se zapečenou směsí, zeleninovým salátem, brambory nebo chlebem.