Kuře na olivách a pomerančích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 velkých cibulí nakrájených nahrubo
5-7 stroužků česneku nakrájených na plátky
10-15 vypeckovaných oliv nakrájených na půlky
1 oloupaný pomeranč rozkrájený na kousky
olivový olej
máslo
koření
sůl
kuřecí paličky nebo kousky (max. 1 kg)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky naložíme do marinády z koření, oleje, soli a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  2. Do pekáče na dno poklademe nakrájenou cibuli a česnek, rozložíme kuřecí maso, přidáme máslo pro zjemnění, posypeme olivami a pomerančem a pečeme asi 1 hodinu. Maso během pečení otáčíme. Případně malinko podlijme. Příloha: bageta, čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!