Řízky jikernáčky

Recepty, Ryby

Suroviny

jikry
sůl
mletý pepř
granulovaný česnek
na obalení budeme potřebovat
hladkou mouku
1 vejce
rozšlehané se 3 lžícemi husté sojové omáčky
slané chipsy - nadrcené
na smažení tuk podle zvyklostí
na dip hustá zakysaná smetana
nadrobno nakrájená malá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Jikry dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme je na porce, lehce osolíme a poprášíme pepřem a česnekem. Poté je obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci se sojovou omáčkou a v nadrcených chipsech.

  2. Smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Po usmažení necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme s pečivem a dipem ze zakysané smetany s drobně nakrájenou cibulkou. Hodí se i bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!