Zapečený plněný lilek

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší lilek
15 dkg anglické slaniny
15 dkg uzeného eidamu
1 menší šalotka
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a rozpůlíme po délce. Částečně vydlabeme a necháme vypotit. Poté potřeme česnekem, pokapeme olejem a mírně osolíme.

  2. Na suché pánvičce orestujeme nakrájenou anglickou slaninu, když je slanina mírně opražená, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku. Krátce ještě orestujeme.

  3. Vydlabanou dužinu smícháme s nakrájeným sýrem, dáme do lilku a přidáme na to ještě vrstvu orestované anglické slaniny. Zapečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!