Cikánské řezy 4

Recepty, Cukroví

Suroviny

TĚSTO
300 g mouka hladká
150 g Hera (máslo)
100 g cukr moučka
2 žloutky
kůra
(nebo asi 600 g hotového lineckého těsta 1:2:3)
NÁPLŇ
malinová zavařenina nebo rybízová
5 bílků - sníh
200 g cukru moučka
250 g mletých ořechů (asi 1/3 možno nahradit strouhankou)
skořice mletá (10 g)

Postup přípravy receptu

  1. Z odpočatého těsta vyválíme pláty o síle maximálně 5 mm. Na plechu (nemastíme) radýlkem nakrájíme pásy široké 8 až 10 cm (rozpečou se do šířky!) Vytvoříme okraje (asi 5 mm).

  2. Natřeme bohatě zavařeninou. Navršíme sněhovou náplní a stáhneme do roviny. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zrůžovění okrajů. Krájíme po vychladnutí pilkovým nožem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!