Zázvorky bez amonia

Recepty, Cukroví

Suroviny

140 g pískového cukru
250 g hladké mouky
1 vejce
trochu mléka
vrchovatá lžička mletého zázvoru
nastrouhaná citronová kůra z poloviny citronu
vrchovatá lžička prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, zázvor a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Ve směsi uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce, přidáme trochu mléka a zaděláme husté těsto. Přendáme je na vál a rukama vypracujeme.

  2. Na pomoučněném vále pak těsto rozválíme na 3 mm plát a z něj vykrajujeme tvary zázvorek.

  3. Pečeme asi 8–10 minut v troubě vyhřáté na 180–190°C. Dáváme přitom pozor na okraje, abychom cukroví nepřipálili.

  4. Vychladlé zázvorky potíráme cukrovou polevou (voda svařená a vymíchaná s cukrem) a můžeme posypat obarveným cukrem, nebo ozdobit čokoládou. Zázvorky musíme nechat nejméně čtrnáct dní rozležet v chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!