Zázvorky bez amonia
Recepty, CukrovíSuroviny
- 140 g pískového cukru
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- trochu mléka
- vrchovatá lžička mletého zázvoru
- nastrouhaná citronová kůra z poloviny citronu
- vrchovatá lžička prášku do pečiva
Postup Zázvorky bez amonia
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, zázvor a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Ve směsi uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce, přidáme trochu mléka a zaděláme husté těsto. Přendáme je na vál a rukama vypracujeme.
Na pomoučněném vále pak těsto rozválíme na 3 mm plát a z něj vykrajujeme tvary zázvorek.
Pečeme asi 8–10 minut v troubě vyhřáté na 180–190°C. Dáváme přitom pozor na okraje, abychom cukroví nepřipálili.
Vychladlé zázvorky potíráme cukrovou polevou (voda svařená a vymíchaná s cukrem) a můžeme posypat obarveným cukrem, nebo ozdobit čokoládou. Zázvorky musíme nechat nejméně čtrnáct dní rozležet v chladnu.