Vepřové roládky po italsku plněné
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 8 plátků mortadely
- 4 plátky kozího sýra (s bylinkami)
- 1 sklenička naložených sušených rajčat
- olivový olej
- sůl
- pepř
- kořenící směs Italské bylinky
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 100 ml bílého vína
- špetka cukru
Postup Vepřové roládky po italsku plněné
Postup přípravy receptu
-
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkovou směsí. Na každý plátek položíme dva plátky mortadely a sýr.
Doprostřed umístíme okapaná sušená rajčata a po délce pevně zavineme.
Zafixujeme párátky či nití. Závitky potřeme paprikovým olejem z naložených rajčat.
V pánvi rozpálíme olivový olej a závitky na něm opečeme ze všech stran dohněda. Poté je přendáme do pekáčku a vložíme na 30-45 minut do trouby, vyhřáté na 200°C.
Výpek v pánvi zasypeme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme bílým vínem a případně ještě studenou vodou či vývarem. Provaříme a chuť doladíme cukrem, solí či bylinkami. Upečené roládky necháme odpočinout a krájíme je na šikmé plátky.