Veganské bábovičky z ovesných vloček s malinovým sirupem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

40 g ovesných vloček
140 ml sójového mléka
40 g třtinového cukru (tmavý cukr muscovado)
80 g zralého banánu
60g celozrnné mouky (pšeničné)
20 g hladké mouky
5 g kypřícího prášku s vinným kamenem (nebo kypřícího prášku do pečiva) (prodává např. Dr. Oetker nebo seženete v obchodě se zdravou výživou)
olej na vytření báboviček
moučkový cukr na posypání
sójový jogurt nebo smetana
maliny na ozdobení
malinový sirup:
hrst malin
lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut odležet.

  2. Bábovičky o průměru 7 cm vymažte olejem a vyskládejte je na plech. Troubu si předehřejte na 180 ̊C. V misce rozmačkejte vidličkou banán na kaši. Smíchejte oba druhy mouky, vinný kámen a přidejte k banánu do misky. Přidejte namočené vločky, důkladně promíchejte vařečkou. Bábovičky naplňte těstem a pečte 30 minut. Po upečení nechte bábovičky chvíli vychladnout. Poté je vyklopte.

  3. Maliny nasypte do kastrůlku, přisypte cukr a podlijte troškou vody. Vařte 3-5 minut do zhoustnutí.

  4. Do bábovičky nalijte sirup (pokud je zezdola děravá, vložte do otvoru trochu jogurtu nebo smetany). Navrch dejte trochu jogurtu a ozdobte malinou a posypte moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!