Veganské bábovičky z ovesných vloček s malinovým sirupem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 40 g ovesných vloček
- 140 ml sójového mléka
- 40 g třtinového cukru (tmavý cukr muscovado)
- 80 g zralého banánu
- 60g celozrnné mouky (pšeničné)
- 20 g hladké mouky
- 5 g kypřícího prášku s vinným kamenem (nebo kypřícího prášku do pečiva) (prodává např. Dr. Oetker nebo seženete v obchodě se zdravou výživou)
- olej na vytření báboviček
- moučkový cukr na posypání
- sójový jogurt nebo smetana
- maliny na ozdobení
- malinový sirup:
- hrst malin
- lžíce cukru
Postup Veganské bábovičky z ovesných vloček s malinovým sirupem
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut odležet.
Bábovičky o průměru 7 cm vymažte olejem a vyskládejte je na plech. Troubu si předehřejte na 180 ̊C. V misce rozmačkejte vidličkou banán na kaši. Smíchejte oba druhy mouky, vinný kámen a přidejte k banánu do misky. Přidejte namočené vločky, důkladně promíchejte vařečkou. Bábovičky naplňte těstem a pečte 30 minut. Po upečení nechte bábovičky chvíli vychladnout. Poté je vyklopte.
Maliny nasypte do kastrůlku, přisypte cukr a podlijte troškou vody. Vařte 3-5 minut do zhoustnutí.
Do bábovičky nalijte sirup (pokud je zezdola děravá, vložte do otvoru trochu jogurtu nebo smetany). Navrch dejte trochu jogurtu a ozdobte malinou a posypte moučkovým cukrem.