Ricottový koláč s červenou řepou a jarními cibulkami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 plát rozváleného listového těsta (300g)
200 g ricotty
1 svazek jarní cibulky
200-250 g uvařené červené řepy (1 středně velká)
oregano
hrst slunečnicových semínek (20g)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200°C.

  2. Řepu oloupejte a nakrájejte na slabší klínky.

  3. Cibulky rozřízněte podélně na poloviny.

  4. Ricottu smíchejte s pokrájenými lístky oregana (cca 1 lžíce) a špetkou soli.

  5. Těsto překrojte na polovinu. Okraje těsta o délce asi 1 cm vtiskněte dovnitř a potřete vodou.

  6. Těsto potřete ricottou, obložíte řepou, cibulkou a posypejte semínky.

  7. Vložte do trouby a pečte 20-25 minut dozlatova.

  8. Místo klasického listového těsta můžete zkusit použít celozrnné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!