Ricottový koláč s červenou řepou a jarními cibulkami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 plát rozváleného listového těsta (300g)
- 200 g ricotty
- 1 svazek jarní cibulky
- 200-250 g uvařené červené řepy (1 středně velká)
- oregano
- hrst slunečnicových semínek (20g)
- sůl
Postup Ricottový koláč s červenou řepou a jarními cibulkami
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 200°C.
Řepu oloupejte a nakrájejte na slabší klínky.
Cibulky rozřízněte podélně na poloviny.
Ricottu smíchejte s pokrájenými lístky oregana (cca 1 lžíce) a špetkou soli.
Těsto překrojte na polovinu. Okraje těsta o délce asi 1 cm vtiskněte dovnitř a potřete vodou.
Těsto potřete ricottou, obložíte řepou, cibulkou a posypejte semínky.
Vložte do trouby a pečte 20-25 minut dozlatova.
Místo klasického listového těsta můžete zkusit použít celozrnné.