Opečený pstruh s pošírovaným hráškem a cherry rajčaty
Recepty, RybySuroviny
- 1 ks chlazeného pstruha
- hladká mouka
- přepuštěné máslo Ghí
- sůl
- pepř
- mražený hrášek
- 6 ks Cherry rajčat
- petrželová nať
Postup Opečený pstruh s pošírovaným hráškem a cherry rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Pstruha vykucháme, očistíme od šupin a bohatě osolíme. Okořeníme pepřem a drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na větší pánev, ve které jsme si nechali rozpustit dvě lžíce přepuštěného másla.
Zprudka opečeme, dokud se ze spodní strany neopeče ryba do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a opečeme dozlatova i druhou stranu ryby.
Podáváme se směsí obsahující: (pošírovaný hrášek - orestované půlky cherry rajčat - sekaná petrželová nať). Možná kombinace i s opečeným plátkem bagety.