Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 100 g uzeného masa
- 1 menší cibule
- 2 vejce
- sádlo
- sůl
- pepř mletý
- 1 lžíce natě z řapíkatého celeru, petržele...
- chleba pro jednu osobu
- stroužek česneku
Postup Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem
Postup přípravy receptu
-
V pánvi s troškou sádla osmažíme na větší kusy (plátky, výseče) pokrájenou cibuli a pokrájené uzené maso.
Chléb natrháme na menší kusy a v druhé rozpálené pánvi ho ze všech stran nasucho osmažíme dozlatova. Poté přidáme nesekaný stroužek česneku a zhruba lžičku sádla, které necháme rozpouštět mezi kousky opečeného chleba za častého míchání. Mírně osolíme.
K doměkka osmažené cibuli s osmaženým masem rovnoměrně přilijeme dvě řádně vyšlehaná vejce se solí dle chuti. Se šleháním si dáme práci, aby vejce byla hodně provzdušněná.
Omeletu opepříme, posypeme čerstvě nasekanou zelenou natí dle chuti (tu můžeme dát klidně i do vajec) a na omeletu naskládáme opečený chléb (i s kousky česneku). Dopéct můžeme omeletu v předehřáté troubě, ale naprosto stačí ji na pár vteřin zaklopit velkou poklicí, protože dobře našlehaná vrstva vajec se na rozpálené pánvi zatáhne velmi brzy a vejce zůstanou vláčná, nepřesušená.
Omeletu přendáme na talíř a ihned podáváme.