Cibulová polévka - jednoduše
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- ghí
- olej (olivový)
- Podravka natur nebo zeleninový bujon
- pepř mletý
- čerstvá nebo sušená pažitka (nemusí být)
- jablečný ocet (nemusí být)
Postup Cibulová polévka - jednoduše
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat do hrnce, kde jsme předtím rozehřáli ghí, spolu s olejem. Mezitím nakrájíme česnek na slabé plátky.
Až cibule bude chytat barvu - zlátnout, přidáme česnek, ještě krátce osmahneme, zmírníme teplotu, přidáme trošku jablečného octa, přikryjeme pokličkou, a za občasného promíchání cca 5 minut dusíme.
Poté přidáme lžíci Podravky Natur anebo kostku zeleninového bujonu, pepř a vodu - tolik, jak chceme mít polévku hustou. Vaříme 20 minut.
Až bude polévka uvařená, jak kdo chce, může, (ale nemusí,) dle potřeby zahustit (moukou, škrobem, jíškou) - pak je třeba ještě 5 minut povařit. Nakonec ozdobíme pažitkou.