Cibulová polévka - jednoduše

Recepty, Polévky

Suroviny

3 větší cibule
2 stroužky česneku
ghí
olej (olivový)
Podravka natur nebo zeleninový bujon
pepř mletý
čerstvá nebo sušená pažitka (nemusí být)
jablečný ocet (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat do hrnce, kde jsme předtím rozehřáli ghí, spolu s olejem. Mezitím nakrájíme česnek na slabé plátky.

  2. Až cibule bude chytat barvu - zlátnout, přidáme česnek, ještě krátce osmahneme, zmírníme teplotu, přidáme trošku jablečného octa, přikryjeme pokličkou, a za občasného promíchání cca 5 minut dusíme.

  3. Poté přidáme lžíci Podravky Natur anebo kostku zeleninového bujonu, pepř a vodu - tolik, jak chceme mít polévku hustou. Vaříme 20 minut.

  4. Až bude polévka uvařená, jak kdo chce, může, (ale nemusí,) dle potřeby zahustit (moukou, škrobem, jíškou) - pak je třeba ještě 5 minut povařit. Nakonec ozdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!