V troubě pečené hranolky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

4 větší brambory
3 velké tlusté kořeny petržele nebo 1 velký batát
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl
koření:
tymián
rozmarýn
oregáno
červená paprika
dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 220°C a plech vyložte pečicím papírem.

  2. Zeleninu dobře omyjte, petržel či batáty oloupejte, brambory loupat nemusíte.

  3. Nakrájejte na silnější delší hranolky a přendejte do mísy.

  4. Zalijte olivovým olejem, posypte solí a pepřem a přidejte oblíbené koření.

  5. Dobře promíchejte rukama, aby byl každý hranolek obalený. Sladké brambory ještě můžete obalit v hrubě mleté polentě.

  6. Hranolky vyskládejte na plech (neměly by se překrývat) a vložte do trouby.

  7. Pečte asi 20 minut, poté párkrát prohoďte, aby se hranolky poobracely a vraťte ještě na 10 minut do trouby.

  8. Podávejte s domácí sojanézou nebo např. dipem z rozmačkaného avokáda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!