Čalamáda moc dobrá

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 hlávka zeli
2 zelené papriky
2 červené papriky
2 žluté papriky
3 cibule
5 mrkví
4 dl octa
3 dl oleje
40 dkg cukru krystalu
14 dkg soli

Postup přípravy receptu

  1. Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

  2. Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.

  3. Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a přidělala další dvě skleničky. Zavařovat na 80°C 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!