Čalamáda moc dobrá
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 hlávka zeli
- 2 zelené papriky
- 2 červené papriky
- 2 žluté papriky
- 3 cibule
- 5 mrkví
- 4 dl octa
- 3 dl oleje
- 40 dkg cukru krystalu
- 14 dkg soli
Postup Čalamáda moc dobrá
Postup přípravy receptu
-
Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.
Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.
Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a přidělala další dvě skleničky. Zavařovat na 80°C 25 minut.