Palačinková kapsa s lilkovo-masovou směsí a omáčkou z balkánského sýra

Recepty, Ostatní

Suroviny

Palačinkové těsto:
2 vejce
1 hrnek mléka
polohrubá mouka podle potřeby
cca 0,5 dl kečupu
sůl
olej na smažení
Na směs:
200 g kuřecí prsa (i jiné maso na minutky)
grilovací koření
1 lilek
3 ks sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku
olej ze sušených rajčat
Na omáčku
200 g zakysané smetany
100 g sýra balkánského typu
1 rozetřený stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenčí nudličky, posypeme je grilovacím kořením a dáme odležet. Lilek nakrájíme i se slupkou na kostičky, prosolíme a necháme na sítu vypotit a okapat.

  2. Na omáčku smícháme smetanu, rozdrobený balkánský sýr a rozetřený česnek.

  3. Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto a na pánvi z něj usmažíme tenké palačinky.Odložíme je stranou a uchováme v teple.

  4. V pánvi rozpálíme lžíci oleje ze sušených rajčat a dozlatova na něm opečeme osušené kostičky lilku. Osmažený lilek z pánve vybereme a na zbývajícím oleji na pánvi orestujeme maso.

  5. Když zezlátne, přidáme plátky česneku, pokrájená sušená rajčata a osmažený lilek.

  6. Společně chvíli restujeme, případně podle chuti dosolíme.

  7. Horkou směsí plníme palačinky a podáváme se studenou sýrovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!