Kuřecí kousky Blue Cheese
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa (měla jsem 3 vykostěná stehna)
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 menší pórek
- 100 g sýra Blue Cheese nebo jiný s modrou plísní
- 5 lžic sojové omáčky
- kuřecí vývar
- 100 ml smetany na šlehání
- Solamyl
- olej
- sůl (opatrně díky sýru a sojové omáčce je pokrm slaný docela dost)
Postup Kuřecí kousky Blue Cheese
Postup přípravy receptu
-
Do misky si dáme kuřecí maso nakrájené na kousky, polijeme sojovou omáčkou, zasypeme solamylem, dáme trošku soli a oleje, promícháme a necháme odpočinout (můžeme i přes noc).
V pánvi na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme naložené maso, nejprve zprudka, pak pomaleji dusíme.
Když máme maso měkké, přidáme pórek nakrájený na měsíčky a do misky kde bylo naložené maso, si dáme vývar se smetanou, rozpustíme v něm solamyl, promícháme a kousky masa zalijeme, úplně nakonec dáme nastrouhaný sýr, necháme ho rozpustit krátkým provařením, dochutíme solí, je-li třeba.