Kuřecí kousky Blue Cheese

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa (měla jsem 3 vykostěná stehna)
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 menší pórek
100 g sýra Blue Cheese nebo jiný s modrou plísní
5 lžic sojové omáčky
kuřecí vývar
100 ml smetany na šlehání
Solamyl
olej
sůl (opatrně díky sýru a sojové omáčce je pokrm slaný docela dost)

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme kuřecí maso nakrájené na kousky, polijeme sojovou omáčkou, zasypeme solamylem, dáme trošku soli a oleje, promícháme a necháme odpočinout (můžeme i přes noc).

  2. V pánvi na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme naložené maso, nejprve zprudka, pak pomaleji dusíme.

  3. Když máme maso měkké, přidáme pórek nakrájený na měsíčky a do misky kde bylo naložené maso, si dáme vývar se smetanou, rozpustíme v něm solamyl, promícháme a kousky masa zalijeme, úplně nakonec dáme nastrouhaný sýr, necháme ho rozpustit krátkým provařením, dochutíme solí, je-li třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!