Pikantní čalamáda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg nedozrálých rajčat (růžových)
1 kg okurek
1 kg bílých paprik
1 kg červených paprik
3/4 kg zelí
4-5 středních cibulí
1 větší celer
3 mrkve
Nálev:
1 a 1/2 l vody
1/2 l octa
8 dkg soli
45 dkg cukru
Na dno sklenice:
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
1 cm chilli papričky
4 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve rozkrájíme na nudličky celer s mrkví a dáme krátce na 5 minut povařit. Rajčata nakrájíme na tenké dílky, zelí nastrouháme na nudličky, papriky na proužky a okurky nakrájíme na malé hranolky, cibule na tenká kolečka. Vše nasypeme do lavůrku a promícháme.

  2. Do každé sklenice na dno dáme olej, bobkový list, nové koření, chilli papričku (proto nedávám pepř). Sklenice naplníme zeleninou a umačkáme. Dáme vařit nálev a nalijeme na zeleninu. Potřebujeme, aby se nálev dostal až na dno, tak na několika místech projedeme kolem zeleniny koncem vařečky a dolijeme. Sterilujeme 30 minut na 85°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!