Jahodovotvarohové pokušení
Recepty, MoučníkySuroviny
- (korpus)
- 2 vejce
- 60g cukru moučka
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce mléka
- 60 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- tvarohový krém
- 1 měkký tvaroh (můžeme nahradit zakysanou smetanou, hustým bílým jogurtem)
- 1 šlehačka
- 1 želatina sypká
- 0,5 dcl horké vody
- cukr podle chuti
- jahodová vrstva
- 500 g jahod (mražené, kompotované či čerstvé)
- 1 želatina sypká
- 0,5 dcl horké vody
- cukr podle chuti
Postup Jahodovotvarohové pokušení
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému, všleháme olej a mléko, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto přelijeme do dortové formy (toto množství odpovídá formě průměr 24 cm) vyložené na dně pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180°C upečeme, přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.
Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, všleháme cukr a tvaroh. Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi. Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.
Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka, Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové tresti.
Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici nejlépe do rána a pak zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.