Jahodovotvarohové pokušení

Recepty, Moučníky

Suroviny

(korpus)
2 vejce
60g cukru moučka
1 lžíce oleje
2 lžíce mléka
60 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
tvarohový krém
1 měkký tvaroh (můžeme nahradit zakysanou smetanou, hustým bílým jogurtem)
1 šlehačka
1 želatina sypká
0,5 dcl horké vody
cukr podle chuti
jahodová vrstva
500 g jahod (mražené, kompotované či čerstvé)
1 želatina sypká
0,5 dcl horké vody
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému, všleháme olej a mléko, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto přelijeme do dortové formy (toto množství odpovídá formě průměr 24 cm) vyložené na dně pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180°C upečeme, přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.

  2. Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, všleháme cukr a tvaroh. Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi. Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.

  3. Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka, Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové tresti.

  4. Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici nejlépe do rána a pak zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!