Citronové těstoviny s bazalkou a parmezánem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstovin (špagety nebo vřeténka)
- šťáva ze 3 citronů
- jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 6 PL olivového oleje
- 100-120 g parmezánu (jemně nastrouhaného neho jiného jemně strouhaného sýra)
- čestvý mletý pepř
- svazeček bazalky
- pažitka na ozdobu
Postup Citronové těstoviny s bazalkou a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na těstovinách.
Smícháme kůru a šťávu z citronů s olivovým olejem a smícháme ji s jemně nastrouhaným parmezánem. Můžeme přidat i trochu sardelky nebo hořčice pro pikantnost a vznikne nám krásná krémová směs. Podle chuti ji osolíme a opepříme.
Těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce a smícháme s připravenou omáčkou. Vmícháme nasekanou bazalku a podáváme se salátem (nebo s rukolou).