Jogurtovo-smetanový perník s třešněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 hrnky mouky (napůl hladká a polohrubá)
- 1 hrnek cukru
- 1/4 hrnku oleje
- cca 3/4 hrnku mléka
- 150 g bílého jogurtu
- 100 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce kakaového pudinku
- 1 prášek do perníku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička perníkového koření
- Dále:
- vypeckované třešně
Postup Jogurtovo-smetanový perník s třešněmi
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme mléko, vejce a všechny zbývající suroviny. Vše společně důkladně promícháme.
Připravíme plech s vyšším okrajem (30x40) a pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřeme a poklademe třešněmi.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 30-35 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Perník necháme vychladnout, při podávání poprášíme cukrem.