Nilský okoun, smažený v chutné strouhance
Recepty, RybySuroviny
- 6 filetů z nilského okouna
- hrubá mořská sůl
- štáva z 1 citronu
- 2 - 3 PL olivového oleje
- petrželka
- Na trojobal:
- hladká mouka podle potřeby
- 5 vajec s kapkou oleje
- strouhanka s citronovou kůrou, uzenou paprikou a nadrcenou petrželkou
Postup Nilský okoun, smažený v chutné strouhance
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu, zakapeme olivovým olejem a posypeme nadrcenou petrželkou.
Necháme 30 minut v chladu. Po této době obalíme filety v trojobalu (hladké mouce, vejcích s kapkou oleje a ve strouhance, smíchané s nastrouhanou citronovou kůrou, uzenou paprikou a nadrcenou petrželkou). Smažíme v hluboké pánvi s rozehřátým olejem nebo ve fritovacím hrnci.
Zbylý tuk odsajeme kuchyňskou utěrkou a podáváme se salátem.