Nilský okoun, smažený v chutné strouhance

Recepty, Ryby

Suroviny

6 filetů z nilského okouna
hrubá mořská sůl
štáva z 1 citronu
2 - 3 PL olivového oleje
petrželka
Na trojobal:
hladká mouka podle potřeby
5 vajec s kapkou oleje
strouhanka s citronovou kůrou, uzenou paprikou a nadrcenou petrželkou

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu, zakapeme olivovým olejem a posypeme nadrcenou petrželkou.

  2. Necháme 30 minut v chladu. Po této době obalíme filety v trojobalu (hladké mouce, vejcích s kapkou oleje a ve strouhance, smíchané s nastrouhanou citronovou kůrou, uzenou paprikou a nadrcenou petrželkou). Smažíme v hluboké pánvi s rozehřátým olejem nebo ve fritovacím hrnci.

  3. Zbylý tuk odsajeme kuchyňskou utěrkou a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!