Nilský okoun na bylinkách
Recepty, RybySuroviny
- 500 gr filetů z nilského okouna
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 plátků sušené šunky
- hrst čerstvých bylinek (oregano, bazalka, libeček, šalvěj)
- 1/2 rohlíku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Na zálivku k salátu:
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce nahrubo mleté hořčice
Postup Nilský okoun na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Filety nakrájíme na menší pásky (z jednoho filetu asi 4-5 proužků), každý kousek poklademe půlkou plátku sušené šunky (jen na vůni).
Cibuli, česnek, bylinky a půl rohlíku nadrobno nasekáme sekáčkem (používám elektrický chopper), směs rozdělíme na rybu pokladenou šunkou, přeložíme každý kousek na půl a spojíme špejlí, jako na špízu.
Vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme hojně olivovým olejem a pečeme v troubě dozlatova při 180°C cca 35 minut.