Nilský okoun na bylinkách

Recepty, Ryby

Suroviny

500 gr filetů z nilského okouna
1 menší cibule
2 stroužky česneku
5 plátků sušené šunky
hrst čerstvých bylinek (oregano, bazalka, libeček, šalvěj)
1/2 rohlíku
sůl
pepř
olivový olej
Na zálivku k salátu:
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce nahrubo mleté hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Filety nakrájíme na menší pásky (z jednoho filetu asi 4-5 proužků), každý kousek poklademe půlkou plátku sušené šunky (jen na vůni).

  2. Cibuli, česnek, bylinky a půl rohlíku nadrobno nasekáme sekáčkem (používám elektrický chopper), směs rozdělíme na rybu pokladenou šunkou, přeložíme každý kousek na půl a spojíme špejlí, jako na špízu.

  3. Vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme hojně olivovým olejem a pečeme v troubě dozlatova při 180°C cca 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!