Zapečené brambory s masem a se smetanou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6-10 brambor (podle velikosti)
- 4 plátky vepřové krkovice nebo kotlety
- 1 smetana 12%
- hořčice
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup Zapečené brambory s masem a se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Mísu, ve které běžně zapékáte, vymažte sádlem.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno formy. Poté osolíme a opepříme a dáme opět vrstvu brambor, kterou opět osolíme a opepříme. Takto vytvoříme 3 vrstvy brambor a na ně dáme osolené a opepřené vepřové plátky masa, které ještě potřeme hořčicí a opět skládáme brambory.
Nakonec vše zalijeme smetanou a pečeme při 200°C v zakryté formě 2 hodiny.
Poté odklopíme a ještě půl hodinky dopečeme.