Dobré ořechové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g polohrubé mouky
100 g mletých ořechů
10 lžic vody
4 vejce
250 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
Krém:
300 ml mléka
3 lžíce hrubé mouky
200 g másla
100 g mletých ořechů
150 g moučkového cukru
trochu rumu
Poleva:
50 g tuku
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a s vodou, přidáme mouku smíchanou s ořechy a s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  2. Pečeme při 180°C 15-20 minut.

  3. Mezitím si připravíme náplň: Mléko smícháme s moukou a uvaříme hustou kaši. Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme ořechy, rum a zchladlou moučnou kaši.

  4. Tímto krémem pomažeme upečený a zchladlý ořechový plát a polijeme čokoládovou polevou, kterou si uděláme tak, že čokoládu s tukem rozpustíme v horké vodní lázni a dobře vymícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!