Smažená marinovaná treska

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg tresky, bez přidané vody a jiných látek
1 citron
2 stroužky česneku
tymián
sůl
olej
ingredience na trojobal - není nutný

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky (rozmrazené) osušíme, potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně nasekaným česnekem, lístky tymiánu a troškou soli.

  2. Filety necháme odležet asi hodinu při pokojové teplotě pod fólií.

  3. Pak je lehce osolíme (v marinádě už trošku soli bylo) a obalíme v klasickém trojobalu nebo necháme přírodní a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými, restovanými nebo vařeným brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!