Smažená marinovaná treska
Recepty, RybySuroviny
- 1 kg tresky, bez přidané vody a jiných látek
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- tymián
- sůl
- olej
- ingredience na trojobal - není nutný
Postup Smažená marinovaná treska
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky (rozmrazené) osušíme, potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně nasekaným česnekem, lístky tymiánu a troškou soli.
Filety necháme odležet asi hodinu při pokojové teplotě pod fólií.
Pak je lehce osolíme (v marinádě už trošku soli bylo) a obalíme v klasickém trojobalu nebo necháme přírodní a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými, restovanými nebo vařeným brambory.