Panenka na víně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 panenka
- sůl
- pepř
- 1 dl bílého vína
- sojová omáčka
- 1 smetana 30%
- 1-2 sáčky rýže
- 1 malá plechovka hrášku
- rajčátko nebo paprika na ozdobu
Postup Panenka na víně
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrajíme na kolečka, osolíme, opepříme, můžeme jen zlehka naklepat hřbetem nože.
Na rozpáleném oleji maso zprudka osmahneme a dáme stranou.
Do výpeku přidáme smetanu, víno, nakapeme trochu sojové omáčky pro barvu i chuť a mícháme do zhoustnutí. Můžeme přidat trochu mouky rozmíchané ve vodě.
Vrátíme prohřát maso.
Mezitím uvaříme rýži, do které zamícháme hrášek.