Panenka na víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 panenka
sůl
pepř
1 dl bílého vína
sojová omáčka
1 smetana 30%
1-2 sáčky rýže
1 malá plechovka hrášku
rajčátko nebo paprika na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrajíme na kolečka, osolíme, opepříme, můžeme jen zlehka naklepat hřbetem nože.

  2. Na rozpáleném oleji maso zprudka osmahneme a dáme stranou.

  3. Do výpeku přidáme smetanu, víno, nakapeme trochu sojové omáčky pro barvu i chuť a mícháme do zhoustnutí. Můžeme přidat trochu mouky rozmíchané ve vodě.

  4. Vrátíme prohřát maso.

  5. Mezitím uvaříme rýži, do které zamícháme hrášek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!